mandag den 16. september 2013

Guldkorn om den Syriske Borgerkrig

Det Arabiske forår, en kamp om demokrati i de nordafrikanske og mellemøstlige landes diktatur, satte for alvor gang i den Syriske borgerkrig.
1945 oprettes Libanon og Syrien ved at tegne nogle streger, fordi man gerne vil have, de skal være selvstændige senere hen. Dette skaber problemer, på grund af forskellighederne i befolkningen. I cirka 50 år har man kunnet se gennem fingrene med dette, da de korrupte ledere har kunnet styre mængden af information, der nåede ud til omverdenen. Dog sørger udbredt teknologi og global kommunikation nu for, at krigsforbrydelser når ud til folket, hvilket pisker en stemning op imod den siddende diktator.

Hvorfor finder FN ikke en løsning?
USA vil gerne i krig (men har ikke råd)
Kina og Rusland vil hellere finde en diplomatisk løsning
Rusland producerer en masse våben til Syrien og resten af Mellemøsten og ønsker derfor ikke at påvirke deres økonomiske politik ved at inkludere et Syrienangreb i deres udenrigspolitik.
Kina undertrykker Tibet og stemmer derfor imod forslaget om at blande sig i Syrien. Hvis FN åbner op for at blande sig i interne problemer, frygter Kina, at man også vil begynde at blande sig i deres undertrykkelse af Tibet.

Flygtninge
De fleste flytter til nabolandene, Tyrkiet, Irak, Jordan og Libanon. Problemet med dette er, at flygtninge sjældent har ret til arbejde på grund af den allerede eksisterende arbejdsløshed i landet, de immigrerer ti.

Guldkorn fra Wikipedia:

“In June 2013, the death toll surpassed 100,000 according to the United Nations.”

“International organizations have accused both government and opposition forces of severe human rights violations.”

“UN inspections and probes in Syria have determined that the Syrian government's abuses are highest in frequency and largest in scale. Chemical weapons have been used in Syria on more than one occasion, triggering strong international reactions.”


Ingen kommentarer:

Send en kommentar