mandag den 30. september 2013

Spørgsmål 5-7 11 lektion farvelfærd



Empowerment:
Med Empowerment vil man lægge nogle af statens opgaver over på det civile samfund, ideen er at man giver den enkelte borger større indflydelse på sig og andres liv, således at man kan sørge for sin egen velfærd.

Udvidelsesstrategi:
Der er beskæringer i serviceydelserne fra staten, vi prøver at få private virksomheder til at overtage nogle af de opgaver som det offentlige traditionelt har taget sig af. F.eks. privatskoler, børnehaver, hjemmepleje osv.
På den måde vil det offentlige ikke være ansvarlig for eventuelle uforudsete udgifter, og kan hyre den virksomhed der kan yde den bedste service til laveste pris.
Man kan også indføre brugerbetaling: Det vil sige at man selv skal betale for f.eks. lægebesøg, uddannelser. Så betaler man altså ekstra for den service som staten yder.
Man kan også indføre indkomstbestemte sociale ydelser, hvilket betyder at dem der kan, selv skal betale for uddannelser osv.
Man kan også udvide arbejdsstyrken ved at øge indvandring, få de unge hurtigere på arbejdsmarkedet, eller forhøje pensionsalderen og fjerne efterlønnen.

Individualisering og sort arbejde:
Med øget individualisering vil velfærdsstaten blive svækket, da man kommer til at skulle fokusere mere på sig selv og sine egne behov, og ikke tænker på at holde sammen som land og hjælpe hinanden. Det er dog ikke et stort problem endnu, da folk stadig er tilhængere at velfærdsstaten.
Noget der også i svækker velfærdsstaten er sort arbejde, her modtager de civile altså en ydelse som ikke går ind under skat, og derved ikke bidrager til samfundet. Det er en meget egoistisk ting at gøre, men mange gør det dog alligevel. Man kan også diskutere hvornår det er sort arbejde, f.eks. hvis din bedste ven er tømrer, og han hjælper dig med at fikse noget, er det så sort arbejde? Og hvornår er det så sort arbejde..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar