onsdag den 18. september 2013

Sicko



Sicko
50 millioner amerikanere uden sygeforsikring, 18000 dør fordi de ikke har forsikringen hvert år.

250 millioner har sygeforsikring.

Selvom man har sygeforsikring er man altså ikke sikker, vi hører om et par hvor manden har haft 3  hjertetilfælde og konen fik kræft, de gik fallit på trods af forsikring og fine jobs.

79 årig arbejder så han kan få sin medicin gratis, fordi de ikke har råd til både hans og hans kones medicin, på trods af at de er forsikrede.

Det er svært at få forsikring, f.eks. hvis du er undervægtig eller overvægtig kan man få et nemt nej.
Der er ekstremt mange ting (sygdomme) som hvis du har dem inden du søger om forsikring, får du nej. Det er næsten umuligt.

En mand har ”truet” et firma med at skrive om deres dårlige service til Michael Moore som laver film omkring det, som alle ser, efter det fik de deres service med det samme (høreapparat til hans datter).

Forsikringsselskaberne prøver alt for at undgå at skulle hjælpe deres kunder, og mange dør fordi deres forsikringsselskaber bare siger at der er noget galt.

Humana sagde at deres ansatte (læger) skulle give mindst 10 % afslag, og den læge der gav flest afslag fik en bonus. Det er altså lige meget om folk har brug for det, nogle gange får de bare afslag alligevel.

Hillary Clinton gik ind for at alle skulle have sundhedsforsikring, men det ville lægeforeningerne ikke, da de jo fik flere og flere penge jo færre der fik behandling. De brugte over 100 millioner dollars på at få hendes plan udryddet, og der lykkedes.

Sunhedsselskaberne købte kongresmedlemmerne (bestikkelse) og gjorde derved at de fik magten.
Det hele er korrupt.

Canadas system minder meget om Danmarks, og det fungerer meget bedre end Amerikas.

I England koster det ca. 10 dollars for at købe piller, lige meget hvilkel form for piller og hvor mange.
Hvis man er under 16 eller over 60 er det gratis.

Hvis man har betalt for transport til hospitalet får man det betalt når man tager hjem.

NHS = National Health Service.

Lægen fra England tjener ca: 1 million kroner om året, har et hus til 5 millioner kroner og en Audi.
I Frankrig fungerer det ligesom i Danmark/Canada.

De rige hospitaler smider bare folk der ikke kan betale i en taxa, og afleverer dem ved et hospital i slummen, uden at de ved hvad der foregår.

Man lavede en fond til alle dem der havde hjulpet efter 9/11 hvis de havde fået sygdomme, da mange fik det efter at have arbejdet der i flere måneder. Men staten, ligesom forsikringsselskaberne, gjorde det næsten umuligt at få hjælp.

I Guantanamo som er et fængsel for de mest frygtede fanger i verden, b.la. folk som havde en stor rolle i 9/11, får fangerne meget bedre lægebehandling (gratis) end næsten resten af Amerika.
Selv i Cuba, et utroligt fattigt land, har de bedre lægebehandling end USA, det har gratis og de er enormt dygtige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar