torsdag den 10. oktober 2013

Julie Thielsen


Skal der skæres i overførsel indkomsterne?


Ja der skal bestemt skæres! Vi bruger alt for mange penge på overførslerne.
Jeg mener helt klart at vi skal bruge pengene anderledes.
De penge overførselsmodtagerne får af staten, bruges ofte forkert. Jeg mener at pengene KUN burde bruges på de nødvendige ting, såsom husleje og mad.

For at få dette stoppet:
Helt i bund og grund, synes jeg man burde se på de unge. Altså i en tidlig alder holde øje med de unge i det forkerte miljø. Muligvis med hjælp fra lærere og de voksne på ungdomsklubberne. Jeg mener derfor at f.eks. lærerne eller andre voksne omkring et ungt menneske, bør holde ekstra øje med det enkelte individ, og sende dem i den rigtige retning i stedet, så de ikke ender på kontanthjælp. Udover det, tror jeg at det er en god ide, at sætte ’flere’ rollemodeller ind i det unges liv, til at påvirke dem i den rigtige retning. Eksempelvis til at tage en ungdomsuddannelse eller en erhvervsuddannelse. Give dem noget at se op til, og selvfølgelig også mål.
Hvis man er i et dårligt miljø, og får hjælp, og deraf ændrer sin indstilling, vil der ske fremskridt. Er man indstillet på at der skal ske fremskridt, vil der ske fremskridt, og ikke et sekund før. Men som ovenstående er det allerede i en ung alder man bør give dem hjælp. Jeg er meget enig med Lisbeth Zornig Andersen i at, vejen ud ikke er penge, men at vejen ud er menneskerne omkring en.

Jeg er samtidig også imod at man skære ned på, kontanthjælp. En ene mor vil f.eks. have rigtig svært ved at kunne klare sig og sine børn, hvis der blev skåret ned på de kontanthjælpe. Derimod mener jeg også at hvis de bliver ved med at skære ned på det, vil der komme mange flere indbrud, hvilket vi selvfølgelig heller ikke ønsker.
Så vi bliver nødt til at gå ind og se hvad den ’ene mor’ har brug for, og hvad hendes børn har brug for.

Konklusion:
Hvis en individuel person f.eks. har et alkohol problem, vil den individuelle person bruge sine penge på det frem for mad, hus og andre private behov, som måske smøger osv. Hvis man lavede en aftale med dem om at man SKAL se kvitteringer på at de penge der bliver tilbudt, bliver brugt ordenligt, og ikke på fornøjelser.
På den måde vil vi hverken skære MEGET ned på overførslerne, fordi vi går ind og ser på hvad ’den enkelte’ har brug for, og holder øje med hvad det bliver brugt på. På den måde, kan vi forhåbentligt skræmme folk væk fra at komme på kontanthjælp, da det kun vil være penge til nødvendigheder der vil blive tilbudt.
Samtidig skal vi bruge mere tid på at gå ind og se hvorfor den enkelte ikke har arbejde, og hvad vi kan gøre for at få ham/hende i gang hurtigst muligt igen.
Selvfølgelig er der undtagelser. Jeg mener at hvis vi igen snakker om en ene mor, med to-tre børn, vil der selvfølgelig også skulle være plads til ’små fornøjelser’, bare ikke som alkohol og smøger, men f.eks. gaver til fødselsdag og jul, og plads til at kunne tage i svømmehallen en dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar