torsdag den 10. oktober 2013

Læsebrev Andreas Frandsen



Læsebrev.

Jeg fatter overhovedet ikke, hvordan det kan være rigtigt at vi stadig ikke har lært noget, af de historier som vi kender til. Vi har to klare eksempler her, på folk som har fundet vejen ud af de elendige situationer som de har været i. Det er godt nok to forskellige metoder de har brugt, men det betyder jo bare, at der ikke kun findes én metode at slippe ud af det på. Men hvorfor fanden er det så at vi ikke prøver på at støtte de metoder som vi kender til at have virket? Men stadigvæk benytter de samme metoder, som både Karina og Lisbeth forklarer ikke hjælper overhovedet. De fleste af de mennesker der lever i underklassen udnytter de penge de får, lever i druk og misbrug, i stedet for at prøve på, at slippe ud af det. Så kan vi måske prøve at hjælpe dem af med de vaner hvis vi alligevel sparer penge på at cutte i deres hjælp, det vil jo også resultere i at vi sparer de penge når de så ikke er i misbrug længere. Netop fordi, at de ikke behøver at slippe ud af det. De kan nemlig leve alene på de penge de får fra staten, og derfor behøver de ikke at komme ud af det. Hvorfor er det så at vi ikke prøver at lytte til de mennesker der har erfaring med det, og ved hvordan det er, at vokse op i underklassen og slippe ud af det liv. Jeg mener ikke at deres støtte nødvendigvis skal fjernes helt, men så længe de får penge nok til, at de kan leve kun af det, så prøver de ikke at slippe ud. Hvis vi giver dem en støtte der gør, at de også er nødt til at finde noget at lave, i form af arbejde, for at få penge nok til at leve for. Så de kommer i gang, og bliver nødt til, at kæmpe lidt for at kunne leve.
I Danmark har vi mulighed for, at få en gratis uddannelse igennem vores skattesystem, så det med at man vælger at læse på staten i stedet for at uddanne sig, synes jeg er latterligt. Jeg synes vi burde leve i et land hvor man er nødt til, at prøve sit bedste for at få uddannelse og arbejde, så man har råd til det man har brug for, det kan ikke være rigtigt at vi skal betale for at folk ikke gider lave noget selv.
Jeg synes faktisk, lidt impulsiv tanke, at hvis man vælger at uddanne sig, og derefter måske ikke kan få et job så man må leve på kontanthjælpen, så synes jeg det er fair at de får nok til at leve for, hvis de konstant prøver at komme i arbejde, og også har taget en uddannelse. Men hvis du vælger ikke at tage imod de tilbud, som du får tilbudt og igennem hele livet bare tænker, at man skal leve på at nasse fra staten uden at lave noget som helst, så er det sku dit eget problem. Det synes jeg ikke at jeg skal betale for.
Og hvis det skaber at folk bare vælger at få en uddannelse og så leve af kontanthjælpen efter og med vilje ikke får et job, så må de jo leve af de penge de kan i de få år de får kontanthjælp, og så er resten af deres liv deres eget problem. Jeg vil ikke betale for at folk skal sidde på sofaen og ikke lave noget.
Staten burde komme ud af starthullerne, og kigge på hvad der foregår og være aktive i, at få styr på det der foregår, i stedet for, at være passive og bare give pengene ud og lade tingene stå til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar