onsdag den 9. oktober 2013

Læserbrev – slut med samfundsnasseri


Læserbrev – slut med samfundsnasseri

Vi mener at der skal være et økonomisk incitament for at have et arbejde i Danmark. Det er for dårligt at der i dagens Danmark er incitament for at nasse på samfundet, via kontanthjælp og andre overførselsindkomster. Hvis man er for syg til at arbejde, og tjene til sit liv på vanlig vis, så mener vi dog at fællesskabet skal træde til. Ingen ønsker en stor gruppe af mennesker, som går til grunde i fattigdom, eller henvises til berigelseskriminalitet for at brødføde sig selv. Vi ved jo godt hvem de beriger sig hos, og derfor giver det mening at afværge den værste fattigdom.

Dybest set handler det om, hvor vidt man gider arbejde, eller ej. Der kan være flere årsager til, at en person som ellers er rask ikke gider arbejde. Værdien ved at arbejde kan være for lille, i forhold til værdien af en overførselsindkomst. Men det kan også handle om, at man bare synes det er sjovere at se de unge mødre i TV, spille World Of Warcraft på nettet, sidde på Facebook, eller tænke store, men værdiløse tanker om livet og universet.
Hvis du bare er doven, så skal du ikke drikke kaffe på andres regning, uden at yde noget. I vores drømme-samfund skal du selv finde motivationen, for der er ingen offentlige kasser du kan stikke dine lange fingre ned i. Kun frivillige, private organisationer som kan hjælpe dig på fode, eller i gang. Og hvis du bare vil drikke kaffe, så vil deres hjælp nok være tidsbegrænset. Kort sagt må en beskæftigelsespolitik være baseret på, at du bliver tvangs-motiveret af fællesskabet/samfundet hvis du bare er doven.


Vi mener også at det mindste man kan forlange af en ledig, som er rask og rørig, er vel, at vedkommende gør hvad han/hun kan, for at blive selvforsørgende, og nyttig for fællesskabet, frem for at være en økonomisk byrde for samme/sammfundsnasser.

Som udgangspunkt må det også være sådan, at hvis både helbredet, kompetencerne og holdningen er i orden, men man er ledig på grund af manglende jobs, så skal man behandles med respekt, og ikke mødes med tåbelige kontrolsystemer, og nedværdigende aktivering for aktiveringens skyld.

Overførselsindkomsterne skal reformeres. Det skulle gerne ende ud i som før sagt at der skal være et økonomisk incitament for at arbejde, og intet for at komme på en overførselsindkomst. Vi mener at det handler om at inkludere de syge, de svage og de handicappede på arbejdsmarkedet og i samfundet frem for at opgive dem og parkere dem på sidelinjen med en fast ydelse.  

Anders og Sindri 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar