onsdag den 9. oktober 2013

Mindre Kontanthjælp og Dagpenge.



Karina Pedersen og Lisbeth Zorning Andersen har begge fat i to rigtige vigtige pointer, og de kæmper en brag kamp i deres artikler om at få deres meninger ud omkring hvad vi skal gøre ved underklassens problemer. De viser selv begge to rigtig gode eksempler på at bryde den sociale arv.
Jeg mener som dem ikke at vi kan blive ved med at pumpe penge ned i skødet underklassen, i stedet skal vi hjælpe dem ved at finansiere deres afvænninger fra fx Alkohol og stoffer, og ikke lade dem få flere penge end at de kan købe mad, vand og betale hus for. Vi skal give dem tilbuddet: " Her kan i få penge til at få tag overhoved og forsørge jeres familie. I kan få ekstra penge vis i vil bruge dem på afvænninger, men i kan ikke bruge dem på alkohol og stoffer" og hvis de så siger nej til det tilbuddet må de selv finde en måde at tjene penge på. Det kan ikke passe at vi skal bruge vores skattepenge på dem så de kan gå ud og købe stoffer og alkohol, så de kan sidde hjemme og drikke sig skide fulde og ikke passe på dem selv og deres familie.

Det kan heller ikke passe at folk der lever lige under mindstelønsgrænsen kan lade være med at arbejde fordi de er på kontanthjælp eller dagpenge, jeg mener ikke dette skal afskaffes, men jeg mener der burde være hårdere regler for hvornår man kunne komme på kontant hjælp. Fx rumænerne der kommer til Danmark for at arbejde og har opholdstilladelse på måde brude ikke kunne gå på dagpenge eller kontant hjælp og nasse af statens penge, jeg kender en der har valgt at han/hun ikke vil arbejde mere og han/hun kan sagtens forsørges af sin samlever men alligevel regner han/hun med at gå på kontanthjælp frem for at gå ud og finde et nyt arbejde. Det kan bare ikke være rigtigt at de kan komme her og få kontanthjælp og så derefter tager til Rumænien for derved at pumpe de danske kroner de har tjent her i et andet land. Folk skal bare ikke have lov til at sidde og flade den fordi den person ikke lige føler for at finde et nyt arbejde. Vi skal skabe et samfund hvor folk ikke har lyst til at være på dagpenge eller kontanthjælp fordi de netop ikke kan sidde og nasse på statskassen da reglerne gør det sværere at få det. Folk skal ønske at komme i arbejde og gå i skole, så vores samfund kan blive bygget op omkring viden.


Vinni Ann Gray

Ingen kommentarer:

Send en kommentar